Шкідливі харчові добавки з вітаміном D

25.02.2018 0

Експерти нагадали, що від дефіциту цього вітаміну страждає менше 10% людей.

У холодну пору року, коли люди ходять в закритому одязі, і сонячне світло не залишає засмаги, людина позбавлена ​​додаткового надходження вітаміну D від основного джерела. В основному витрачаються запаси, накопичені в шкірі за теплу пору року. Знаючи про це, виробники харчових добавок пропонують нав’язливу рекламу вітаміну D в формі препаратів. Однак експерти просять не поспішати приймати їх.

Фонд за якістю споживчих товарів Stiftung Warentest (Німеччина) попередив про численні побічні ефекти, які викликає надмірний прийом вітаміну D. Лише невелике передозування, для якого досить вжити зайву таблетку, може привести до отруєння і розвитку ниркової недостатності. Крім того, експерти повідомляють, що обіцяна виробниками харчових добавок користь вітаміну D для здоров’я людини не має наукових підтверджень. Так, абсолютно безпідставні твердження, що вітамін запобігає застуді, нападам астми, онкологічним та серцево-судинним захворюванням.

Здоровим, активним дорослим людям додатковий прийом вітаміну D не потрібен навіть в холодний сезон. Певна кількість цього вітаміну людина отримує через їжу, наприклад, вживаючи яйця, жирні сорти риби, молочні продукти.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 голос, в середньому: 5 з 5)