Канадські вчені розробили дієту довголіття для літніх людей
Вчені Науково-дослідного інституту Ротмана спільно з Канадським консорціумом по нейродегенерації в старінні назвали продукти, вживання яких дозволить літнім людям впоратися з деякими проявами старіння організму. Виявилося, що можна продовжити ясність розуму і зберегти пам’ять.
Канадські вчені розробили посібник по харчуванню, щоб допомогти людям старше 50 років зберегти ясне мислення і навички пам’яті.
“З’являється все більше доказів в науковій літературі, що здорове харчування пов’язане зі збереженням когнітивних функцій”, наводить видання PsychCentral слова доктора Керола Грінвуда, співавтора керівництва по здоровій дієті для мозку.
Літнім людям рекомендовано вживати в їжу ягоди або овочі, такі як кольорова капуста, брюссельська капуста, повідомив Грінвуд.
Дослідження показали, що людям похилого віку також рекомендується вживати кілька разів на тиждень рибу і горіхи. У меню варто включити супи з квасолі або бобів, здорові жири з оливкового масла. При цьому людина сама повинна контролювати своє харчування виходячи з традиційних принципів поміркованості та різноманітності. Така дієта може зменшити ризик розвитку когнітивних порушень, які можуть перерости в хворобу Альцгеймера, на 27 відсотків.
22.04.2017 ufmm
Вчені Науково-дослідного інституту Ротмана спільно з Канадським консорціумом по нейродегенерації в старінні назвали продукти, вживання яких дозволить літнім людям впоратися з деякими проявами старіння організму. Виявилося, що можна продовжити ясність розуму і зберегти пам’ять.
Канадські вчені розробили посібник по харчуванню, щоб допомогти людям старше 50 років зберегти ясне мислення і навички пам’яті.
“З’являється все більше доказів в науковій літературі, що здорове харчування пов’язане зі збереженням когнітивних функцій”, наводить видання PsychCentral слова доктора Керола Грінвуда, співавтора керівництва по здоровій дієті для мозку.
Літнім людям рекомендовано вживати в їжу ягоди або овочі, такі як кольорова капуста, брюссельська капуста, повідомив Грінвуд.
Дослідження показали, що людям похилого віку також рекомендується вживати кілька разів на тиждень рибу і горіхи. У меню варто включити супи з квасолі або бобів, здорові жири з оливкового масла. При цьому людина сама повинна контролювати своє харчування виходячи з традиційних принципів поміркованості та різноманітності. Така дієта може зменшити ризик розвитку когнітивних порушень, які можуть перерости в хворобу Альцгеймера, на 27 відсотків.