Навіщо нам клітковина?

05.01.2016 0

 

Контроль рівня цукру в крові: розчинні волокна клітковини часто уповільнюють розщеплення вуглеводів в нашому організмі і уповільнюють засвоєння цукру. Це виключає скачки рівня цукру в крові, так знайомі багатьом.

Здорове серце: була виявлена зворотна залежність між споживанням клітковини і серцевими нападами. Дослідження визначили, що якщо вживати не менше 25-30 г клітковини в день, ймовірність серцевих захворювань падає на 40%.

Зменшується ризик інсульту: до цікавого висновку прийшли вчені. Додавши до своєї добової дозі 7 грам клітковини, ми знижуємо ймовірність інсульту на 7%.
І так далі!

Втрата зайвої ваги і контроль апетиту: серед переважної більшості людей із зайвою вагою підвищення кількості вживаної клітковини призвело до схуднення. У тому числі тому, що клітковина завжди дає відчуття ситості.

Здорова шкіра: клітковина, а особливо оболонка насіння подорожника і висівки, допомагає вивести дріжджі і різні види патогенних грибів з нашого організму. При нестачі клітковини тіло намагається позбутися від них через шкіру, утворюючи вугри, прищі або висип.

Знижується ризик дивертикулiта: харчові волокна (особливо, нерозчинні) на 40% знижують ризик утворення та запалення поліпів у кишечнику.

Геморой: вживання продуктів із загальним вмістом клітковини не нижче 30 г також знижують ризик і цього захворювання.

Синдром роздратованого кишечника (СРК): клітковина допомагає позбутися неприємних змін в кишечнику.

Камені в жовчному міхурі і в нирках: меню з високим вмістом клітковини зменшує ризик появи каменів у жовчному міхурі і в нирках, в тому числі, завдяки властивості клітковини регулювати рівень цукру в крові.

Рак: деякі дослідження дали привід вважати, що достатня кількість клітковини в їжі запобігає раку товстої кишки, хоча дослідження ще не закінчені. Лікарі також пов’язують раціон, що містить здоровий рівень харчових волокон, з більш низьким ризиком інших поширених видів раку відділів травної системи.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(0 голосів, в середньому: 0 з 5)