Лікування хвороби Рейно народними засобами

12.10.2017 0

При хворобі Рейно застосування народних засобів дає хороший ефект. Народні засоби застосовують як додаток до основного лікування, так і в якості підтримуючого і профілактичного лікування. Лікування народними засобами не повинно бути основним методом лікування.

Перед застосуванням необхідно проконсультуватися з лікарем для запобігання ускладнень з боку інших органів.

Основна мета і дія народних засобів направлена на розширення судин і поліпшення кровообігу.

Для лікування хвороби Рейно застосовують:

  • Ялицеве ​​масло. При хворобі Рейно приймають ялицеві ванни. Для приготування такої ванни необхідно додати у воду 5 – 6 крапель ялицевої олії. Температура води не повинна перевищувати 37 ° С. Тривалість прийняття ванни – 15 хвилин.
  • Сік цибулі та мед. Свіжий сік цибулі змішати з медом у рівних пропорціях. Приймати по 1 столовій ложці перед їдою 2 рази в день. Курс лікування – 21 день.
  • Мед і часник. Подрібнений часник перемішати з медом в пропорції 1: 1. Отриману суміш настояти протягом тижня, періодично перемішуючи. Приймати по 1 столовій ложці за півгодини до їжі 2 рази в день протягом 2 місяців.
  • Китайський лимонник. Плоди цієї рослини дуже ефективні при лікуванні хвороби Рейно. Необхідно приймати по 1 плоду тричі на день протягом двох тижнів.
  • Боброва струмінь (кастореум). Боброва струмінь – це ароматична речовина тваринного походження. Являє собою желеподібну речовину з характерним запахом, яка виділяється залозами внутрішньої секреції бобра. Придбати її можна в аптеці. Спиртову настоянку приймати по 1 чайній або 1 столовій ложці до 3 разів на день під час або після їди, запиваючи великою кількістю рідини. Струмінь бобра має загальнозміцнюючу дію, підвищує імунітет, зміцнює стінки судин, покращує мікроциркуляцію, сприятливо впливає на нервову систему, захищаючи від негативного впливу стресу.

 

 

Також приймають трав’яні збори з:

  • Плоду шипшини, лушпиння цибулі, подрібнених соснових голок, меду. Перемішати 3 столові ложки плодів шипшини, 3 столові ложки лушпиння цибулі, 2 столові ложки подрібнених соснових голок (підходять голки будь-якого хвойного дерева), 5 столових ложок меду. Отриману суміш залити літром води і кип’ятити протягом 10 хвилин. Настояти протягом 12 годин і процідити. Приймати по півсклянки 3 – 4 рази на добу після їжі. Не рекомендується приймати при захворюваннях шлунка.
  • Рути, повзучого чебрецю і меліси. Подрібнене листя рути, чебрецю повзучого, меліси змішати в пропорції 1: 1: 1,5. Одну столову ложку отриманої суміші залити склянкою окропу (200 мілілітрів) і настояти протягом декількох годин. Щодня приймати не більше 50 мілілітрів після їжі.
  • Квіток каштана, квіток конюшини червоної, трави материнки, кульбаби (трави з корінням), шипшини (плоди і коріння), коренів лопуха. Дану лікувальну суміш подрібнити. Для приготування настоянки необхідно 1 столову ложку суміші залити 900 мл окропу. Настояти в термосі протягом 12 годин. Приймати по 100 – 150 мілілітрів 3 рази в день після їди. Курс лікування – 8 тижнів.

 

При лікуванні хвороби Рейно важливе значення має харчування. Воно повинно бути збалансованим і повноцінним.

Певних правил харчування при хворобі Рейно не існує. Основні принципи харчування – це здорова їжа, багата вітамінами і мікроелементами. Правильне харчування сприяє підвищенню імунітету, зміцненню стінок судин і профілактиці розвитку різних захворювань.

Для зменшення прояву симптомів хвороби рекомендується:

  • виключити з ужитку жирну і смажену їжу, напівфабрикати – майонез, ковбаси, смажене м’ясо;
  • вживати в їжу рослинні олії (не використовувати для смаження);
  • вживати продукти, що містять магній (магній сприяє нормальній роботі капілярів, зміцнює нервову систему) – гречку, листові овочі, горіхи, квасолю, шпинат та інші;
  • використовувати «зігріваючі» спеції і прянощі – червоний перець, гірчичний порошок, корицю, часник, куркуму;
  • вживати достатню кількість овочів і фруктів в будь-якому вигляді;
  • виключити кофеїн – каву, чай, енергетики, так як кофеїн сприяє звуженню судин;
  • вживати достатню кількість рідини – води (1,5 – 2 літри в день), компоти, морси.

 

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 голос, в середньому: 5 з 5)